Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2011. január 31., hétfő

Újabb díj

Kaptam egy csodás díjat, amit nagyon köszönök.

Ezt már egyszer megkaptam és akkor el is árultam magamról a 7 titkot, most nem ismételném önmagam, de mégegyszer nagyon köszönöm és tovább adnám minden rendszeres olvasómnak, akit én is olvasok :)-fogadjátok szeretettel :)

2011. január 30., vasárnap

Piskóta kocka

Reggel azt gondoltam, hogy na majd most biztosan sikerül piskóta tekercset gyártani...

8 tojást szétválasztunk. A sárgákat habosra keverjük 5 evőkanál cukorral, majd beledolgozunk 8 evőkanál lisztet és végül a keményre felvert habot is. Tepsibe simítjuk és készre sütjük. Nekem nem sikerült feltekerni, úgyhogy csak ketté vágtam és megkentem barack lekvárral-így is nagy sikert arattam vele :)

2011. január 28., péntek

Nutellás muffin

Na ez egy nagy kudarc volt....mindent recept szerint csináltam (Pogácsák és muffinok), de szörnyen száraz lett.. Viszont egy kis barack befőttel meg joghurttal már egészen tűrhető volt.


15 dkg vajat habosra keverünk 10 dkg nutellával, 5 dkg cukorral, 1,5 dl tejszínnel és 2 tojással. Beledolgozunk 30 dkg lisztet és 1 zacskó sütőport. Formába töltjük és kisütjük.

Gyümölcstorta

Mint kiderült Párom imádja, de eddig valamiért ezt eltitkolta előlem...na de lebukott és rögtön csináltam is neki :) -bár formát csak másnap kaptam hozzá.

Sütünk egy piskótát hozzá, nálam most 3 tojásból készült. Erre jön egy adag puding, gyümölcs és végül a zselé. Tökéletes párosítás-vagy inkább négyesítés :P....

Mascarpones göngyölt sertés

Ez egy rögtönzött recept volt, megint csak maradék felhasználás miatt :)-úgyhogy a hozzávalók ránézésre kerültek bele, ezt mindenki ízlés szerint változtathatja.





4 hússzeletet vékonyra klopfolunk, sózunk, borsozunk. kb. 12 dkg mascarponet elkeverünk 2-3 kiskanál ketchuppal, chilivel, borssal, őrölt fokhagymával, vegetával, petrezselyemmel és pici Worchester szósszal. Megkenjük vele a szeleteket, teszünk rá sonkát, vagy virslit és feltekerjük. Ezután bepanírozzuk és bő forró olajban kisütjük.

Mackósajtos gnocchi

Nem titok, hogy imádom a különböző sajtokat, de néha az én befogadóképességemnek is vége-ilyenkor jön a sajtszósz.

Lehet kapni a boltokban olyan gnocchit, amit csak meg kell főzni, úgyhogy most ezt használtam.
4 dl tejet addig melegítettem, amíg teljesen feloldódott benne 1 doboznyi zöldfüszeres mackósajt. Kevertem hozzá vegetát, szerecsendiót, chilit és 1 evőkanál liszttel besürítettem.
A már megfőzött gnocchit összekevertem 20 dkg felkockázott sonkával, egy mély jénaiba tettem és ráöntöttem a szószt. Forró sütőbe toltam 20 percre.

Gombás-mozzarellás tarja

Egy isteni és viszonylag egyszerűen elkészíthető vacsora.


Pár szelet tarját sózunk,borsozunk,megszórunk chilivel és pici olvasztott vajon egy mélyebb serpenyőben elősütjük, majd félretesszük. A serpenyőbe teszünk még egy kis vajat, majd dobunk rá 1 fej felkockázott vöröshagymát és megpirítjuk-elkeverjük pici őrölt pirospaprikával és 1 kiskanál Erős Pistával. Hozzáadunk 25 dkg negyedelt csiperkét, 3 percig pároljuk, majd teszünk bele 3 db feldarabolt paradicsomot és 2 paprikát, majd hagyjuk, hogy elfője a levét. Ekkor egy jénaiba tesszük, ráhelyezzük a hússzeleteket, megszórjuk mozzarellával és forró sütőbe toljuk pár percre.


2011. január 25., kedd

Na éppen ideje volt erőt gyüjtenem és kicsit olvasgatnom, ugyanis kaptam egy díjat egy Kolegától és Marcsitól :)..Nagyon köszönöm :)

Én tovább adnám:

- Szindinek
- Zsófinak
- Beának


És a szabályok:

- Írj egy bejegyzést, amelyben közzé teszed a Liebster-Blog képet, és másold be ezt az útmutatót.
- Linkeld be annak a személynek a blogját, akitől a díjat kaptad, és hagyj nála egy hozzászólást, hogy     elfogadod a díjat, és add meg a bejegyzésed elérhetőségét.
- Ezután gondolkodj el, melyik az a 3-5 blog, amelyiknek tovább szeretnéd adni a díjat, linkeld be őket a bejegyzésedbe, és értesítsd őket egy hozzászólásban a jelölésről.
- Tehetséges kezdő blogolókat részesíts előnyben, ne olyanokat jelölj, akiknek több 100 követője van.