Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2011. február 13., vasárnap

Barackos joghurttorta

Holnap lesz a szülinapom, Párom kitalálta, hogy süt nekem tortát-aminek az lett vége, hogy majdnem mindent megcsináltam helyette :P, de azért nagyon finom lett...


Sütünk egy piskótát. 6 dl natúr joghurtot összedolgozunk 1 csomag vaníliás cukorral, 0.5 dl barackbefőttlével, 10 dkg túróval, pici citromlével, vanília aromával és ízlés szerint adunk hozzá cukrot. Beledolgozunk 1 zacskó zselatint, majd addig melegítjük, amíg felolvad (nem szabad forralni). Ráöntjük a piskótára, megszórjuk barackkal és hűtőbe tesszük amíg megdermed.

Mézes sertéskaraj

Olyan gusztusos volt a hentesnél a hús, hogy muszáj volt megvennem.


Egy tálkában összekevertem ketchupot (jó sokat, de nem mértem meg pontosan), 3 evőkanál mézet, 2 evőkanál Worcester szószt,pici citromlevet és borsot. A hús szeleteket sóztam, megkentem a mázzal és állni hagytam 1 órát. Tepsibe tettem és 200 fokon előbb lefedve, majd fedetlenül készre sütöttem.

Hagymaleves

Mit tesz az ember lánya ha túl sok hagyma van otthon és már kezdenek megromlani...főz egy jó kis levest.

3 fej vöröshagymát és pár gerezd fokhagymát nagyon apróra felaprítok, majd kevés vajon megpirítom. Felöntöm pár dl húsleves lével, majd addig főzöm, amíg a hagyma teljesen megpuhul. Ekkor egy botmixerrel összepürésítem, megszórom sajttal, pirított zsemlekockával és már tálalható is.

2011. február 8., kedd

Kezdem magam rosszul érezni, hogy nem főztem semmit- ami blogolható, és mégis kaptam egy újabb díjat Mritától :)


És akiknek én tovább adnám:
-Becca
-Ani

És persze mindenki más is, akit rendszeresen olvasok- de szerintem már mindenki megkapta :)