Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2015. október 1., csütörtök

Jacques Imo rántott csirkeszárnya savanyított lilahagymával

Hozzávalók a rántott csirkéhez:
6-7 db csirkeszárny
2 tojás
1/4 csésze tej
1 tk Worcestershire szósz
2 csésze liszt
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
petrezselyem,só,fehér bors

A csirkeszárnyakat 3 felé vágjuk, a végüket félretesszük, azokat most nem használjuk. A többi részt alaposan besózzuk és borsozzuk. A tojást, tejet és Worcestershire szószt összekeverjük. A lisztben elmorzsoljuk a fokhagymát, adunk hozzá sok-sok petrezselymet, sót, és borsot. A szárnyakat először a tejbe mártjuk, majd megforgatjuk őket a lisztben. Forró (175 fokos), bő olajban kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.


Hozzávalók a hagymához:
2 nagy fej felkarikázott lilahagyma
1 tk őrölt bors
1 tk őrölt kömény
1 tk oregánó
3 gerezd félbevágott fokhagyma
1 tk só
1 csésze forró almaecet

Az összes hozzávalót egy zárható edénybe tesszük, alaposan összerázzuk és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

Western "omlett"

Hozzávalók:
6-8 szelet felkockázott sonka (ha szeretjük akkor párizsi,kolbász)
1 kaliforniai paprika felkockázva
0,5 paradicsom felkockázva
1 fej hagyma felkockázva
12 tojás
125 ml tej
500 ml reszelt sajt
4 felkarikázott zöldhagyma
só,bors,petrezselyem

Egy pici olajon megpirítjuk a hagymákat és a sonkát, ezt egy olyan mély serpenyőben tegyük meg,amit be lehet tenni a sütőbe. A tojásokat és tejet picit felverjük, sózzuk,borsozzuk, majd minden más hozzávalót is belekeverünk. Ráöntjük a már megsült hagymás sonkára és forró sütőbe toljuk. Kb 10-15 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már nem folyik a közepe.