Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2016. július 9., szombat

Lekvár babáknak

A legfontosabb hozzávaló a tökéletesen kifertőtlenített lehetőleg kis méretű üveg. Erre nagyon ügyeljünk különben tönkre megy a lekvárunk. Közvetlenül gyümölcs főzés előtt (vagy közben) forraljuk, hogy még meleg legyen amikor beletöltjük a lekvárt.

Hozzávalók:
tetszőleges gyümölcs (nálunk most sárgadinnye és barack)

A gyümölcsöket fajtának megfelelően megmossuk, megtisztítjuk, kimagozzuk és összeturmixoljuk.Egy tiszta lábasban feltesszük főni és addig forraljuk amíg a tetszőleges sűrűséget elérjük. Ez baracknál kb 20 perc, a sárgadinnyénél kb 40 perc. Minél lédúsabb a gyümölcs, annál tovább tart amíg besűrűsödik. A még meleg üvegekbe töltjük, fejre állítjuk 1-2 órára majd száraz dunsztba tesszük pár napra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése