Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2016. július 24., vasárnap

Vaníliás mákos guba

Hozzávalók:
1 l tej
3 tojássárga
8 dkg + 3 ek cukor
10 dkg mák
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 nagy kifli felkarikázva
1 csomag vaníliás pudingpor

0,5 l meleg tejet (ne legyen forró, mert megfő a tojás) elkeverünk 8 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgákkal. Addig kevergetjük, amíg a cukor elolvad. Egy jénai alját kibéleljük a kifli karikák felével, meglocsoljuk a tojásos tejjel, majd megszórjuk a mák felével. Erre jön egy újabb réteg kifli, tej és mák. Kb 15 percre forró sütőbe toljuk. Közben a maradék 0,5 l tejet, a 3 ek cukrot és a vaníliás pudingport sűrű krémmé főzzük. Amikor letelt a 15 perc kivesszük a jénait a sütőből, leöntjük a pudinggal és hagyjuk, hogy megdermedjen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése