Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2016. március 29., kedd

Joghurtos paradicsomsaláta

Hozzávalók:
1 kis doboz natúr joghurt
2-3 db felkockázott paradicsom
pici só,bors, citromlé

Minden hozzávalót összekeverünk és pár órát hűtőben állni hagyjuk.

2016. március 25., péntek

Párolt alma

4 hónapos korban szépen lassan, nem sietve elkezdődik a kóstoltatás. Reményeim szerint még sokáig anyatejes marad, de egy kis ízlelgetés azért belefér.

Hozzávalók:alma

A szép,egészséges almát jó alaposan megmossuk, majd meghámozzuk és újra megmossuk. Felkockázzuk és egy nagyon pici forralt vízzel, vagy babavízzel  puhára főzzük. Ehhez nem kell sok idő kb 5-6 perc. Ha már jó puha, akkor egy szitán átpaszírozzuk (ilyen pici mennyiséggel a turmix nem birkózik meg-maximum a babaturmixok, de azok nagyon drágák) vagy mint ahogy mi csináltuk, beletesszük egy etetőhálóba és hagyjuk, hogy kiszívogassa magának. Ennek nagy előnye, hogy amíg így eszegeti Anyának végre van 5 perce leülni és pihizni. Persze azért többnyire maradjunk a kanálnál, hogy megszokja. :)








4 hónapos lett :)


Fodros kel leves

Hozzávalók:
200 g fodros kel, felcsíkozva, a vastag szárrészt kivágva
1 kis doboz joghurt
1 ek liszt
köménymag,só,bors,pici ételízesítő
1 l víz

Pici olajat melegítünk,majd rádobjuk a kelt. Folyamatos kevergetés mellett addig pirítjuk amíg egy picit összeesik, ekkor hozzáadjuk a vizet és a fűszereket. Fedő alatt puhára főzzük a kelt (kb 10 perc).A joghurtot összekeverjük a liszttel és egy pici vízzel. A levesbe keverjük és összeforraljuk.

Tejfölös nokedli-avagy mi legyen a maradékkal

Hozzávalók:
1 nagyobb tál maradék nokedli (nálunk most tojásos nokedli)
2 kis doboz tejföl sózva,borsozva
reszelt sajt
felkarikázott újhagyma, kolbász,virsli
felkockázott szalonna

A nokedlit összekeverjük a kolbásszal,szalonnával,hagymával,tejföllel,megszórjuk sajttal és sütőben picit összemelegítjük.

2016. március 13., vasárnap

Ibolyaszörp

Recept innen, egyben átmásolva:
Az enyém nem lett olyan lila, de elég sok fehér ibolya is került bele. Valami csodás illata van, az íze pedig egészen különleges.


Hozzávalók:
1 liter víz
1 kg cukor
25 dkg ibolyavirág/liter
1 dkg citromsav/liter
2 db citrom/liter

Elkészítés
A vizet a cukorral szirupnak felfőzzük. Amikor hűlt egy kicsit, tehát már nem forró, de még meleg, akkor tesszük bele az ibolyavirágokat. Ízesítjük a karikára vágott citrommal és citromsavval, majd 4-5 napig állni hagyjuk. Nem kell hűvös helyen tartani, a konyha hőmérséklete tökéletesen megfelelő. Ezután többször átszűrjük, majd ismét felmelegítjük. Nem kell forralni, amikor 70-80 fokra melegedett a szörp, akkor vegyük le a tűzről, töltsük csírátlanított üvegekbe és máris tehetjük a kamra vagy a spájz polcára. (Nagyobb mennyiség esetén, literenként ½ gramm tartósítószert szükséges hozzáadni.) 

Sóska-krumpli "főzelék"

Hozzávalók (1 adag felnőtt méretű főzelékhez-nálunk apa eszi fogyókúra alatt):
2 közepes krumpli meghámozva és enyhén sós vízben puhára főzve (ha babának csináljuk akkor só nélkül főzzük)
3 alma lereszelve
2 marék sóska megpárolva (megmossuk és egy lábasban pár perc alatt megfonnyasztjuk, nem kell hozzá semmi, a mosástól pont elég nedvesség lesz benne)

A krumplit és sóskát összeturmixoljuk, és annyi reszelt almát keverünk hozzá, hogy kellemesen édes legyen. Ekkora adagnál ez 3 kisebb alma (ha bolti almát adunk hozzá, akkor egy elég, mert azok óriás méretűek). Az uram főtt tojással ette, babák magában.

2016. március 5., szombat

Majonézes céklasaláta

Hozzávalók:
1 nagy cékla meghámozva és lereszelve
2 nagy zöld alma meghámozva és lereszelve
pici citromlé
só,bors
1 kis doboz tejföl és kb a doboz felényi majonéz

Minden hozzávalót alaposan összekeverünk és állni hagyjuk pár órát.