Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2011. április 8., péntek

Virslis-balzsamecetes saláta

Néztem tegnap egy sorozatot "Étkek és tévhitek" címmel,pont a salátás és hentesárus rész ment, én meg nagyon kívánós vagyok, úgyhogy nem is volt kérdés mi lesz ma az ebéd :)


1 nagy fej jégsalátát alaposan megmosva és feldarabolva egy nagy tálba tesszük, adunk hozzá félbe vágott koktél paradicsomot, sok-sok uborkát és fokhagymás-pirított zsemlekockát, majd félretesszük. Elkészítjük a mártást. Összekeverünk 1 evőkanál citromlevet,1 evőkanál cukrot, 1 evőkanál mustárt, 1 evőkanál balzsamecetet, 5 evőkanál olajat, borsot és metélőhagymát. Egy serpenyőben kevés vajon megpirítunk egy csomó hagyma és virslikarikát. Tálalásnál a salátát tálra halmozzuk, teszünk rá virslit és meglocsoljuk a szósszal-de csak óvatosan, mert elég erős az íze.

2 megjegyzés: