Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2014. augusztus 30., szombat

Nutellás szelet


Hozzávalók:

Piskóta:
5 tojás szétválasztva
5 ek liszt
5 ek cukor
fél csomag sütőpor
100 g darált mogyoró

Vaníliás krém:
1/2 l tej
2 csomag vaníliás pudingpor
3 ek cukor
10 dkg margarin

Nutellás krém:
1/2 l tej
1 csomag vaníliás puding
2 evőkanál cukor
2 nagy, púpozott evőkanál nutella

Háztartási keksz
1 dl tej
1 evőkanál rum


Kezdetnek sütünk egy egyszerű piskótát. A tojássárgákat és cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkeveret lisztet, végül pedig a felvert tojásfehérjéket. Tepsibe tesszük és megszórjuk a mogyoróval. Kb 20 perc alatt készre sütjük. Még a tészta sül, megcsináljuk a krémeket. Fél liter tejben, cukorral felfőzzük a 2 csomag pudingport, majd még melegen belekeverjük a margarint. Félre tesszük hűlni. A nutellás krémet ugyanígy készítjük, csak vaj helyett nutellát keverünk bele. A kész piskótára tesszük a vaníliás krémet. Erre egy réteg rumos tejbe mártott kekszet, majd a nutellás krémet. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése