Hozzávalók az I. típushoz:
5 tojás
20 dkg porcukor
17 dkg átszitált liszt
8 g sütőpor
A tojások fehérjéből pár kanál vízzel kemény habot verünk. Ebbe belekeverjük a cukrot és egyesével a sárgákat. A lisztet és sütőport eldolgozzuk egymással, majd a habhoz keverjük. Kivajazott, lisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük.
Hozzávalók a 6 tojásos piskótához:
6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
1 tk sütőpor
pici só
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. Fokozatosan beledolgozzuk a cukrot és a sárgákat egyesével. Végül pedig a sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
1 tk sütőpor
pici só
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. Fokozatosan beledolgozzuk a cukrot és a sárgákat egyesével. Végül pedig a sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése