Meglepően finom lett, biztos, hogy gyakran fog készülni.
Kicsit több, mint 0,5 kg marhahusit felkockázunk és pár órára szójaszószba áztatjuk. 3 evőkanál lisztet összekeverünk 2 tojással, majd a húsra öntjük és alaposan elkeverjük. Forró olajban óvatosan aranybarnára sütjük őket, hogy ne ragadjanak össze, majd félretesszük. A szószhoz 10 evőkanál ananászlevet felhigítunk 3,5 evőkanál vízzel, 3 evőkanál worcester szósszal, 4 evőkanál szójaszósszal, 3 evőkanál fehérborecettel, 2 evőkanál cukorral, 4 evőkanál ketchuppal és 1 teáskanál fokhagyma kivonattal. 4 evőkanál lisztet egy tálba szitálunk, majd fokozatosan hozzáöntjük a mártást és simára keverjük. Pici olajon megfuttatunk egy fej felkockázott vöröshagymát, majd hozzáadunk pár leveseskanál (merőkanál) ananászkockát és a mártást. Az egészet összeforraljuk, majd a húsra öntve tálaljuk.
Izgalmas, nagyon guszta tálalás
VálaszTörlés