Én sem maradtam ki a kalács gyártásból, bár nálam a díszítés elmaradt- nem szeretem a túl édeset. :). Recept a Praktikából.
25 dkg mézet, 10 dkg margarint és 10 dkg cukrot egy lábasba teszek és addig melegítem, amíg a margarin megolvad. 0,5 kg lisztet elkeverek 1 kiskanál szódabikarbónával, 2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverékkel, 1 tojással és 2 tojássárgával, majd hozzáadom a mézet. Alaposan összegyúrom, majd kinyújtom, kiszaggatom, tepsire teszem, lekenem tojásfehérjével és forró sütőbe tolom 10 percre.
Egy adagot megpróbáltam pihentetni 1 éjszakát, de másnapra sajnos használhatatlanul összetöredezett, nem lehetett gyúrni...
Nagyon hangulatos képek
VálaszTörlés