Hétvégén szedtünk egy csomó meggyet a Nagyszülőknél úgyhogy végre kipróbálhattam a receptjeimet.
Meggyszörp:
Megmossuk, majd kimagozzuk a meggyet. Felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi, megszórjuk pár evőkanál cukorral, majd 1 napig állni hagyjuk. Leszűrjük és minden liter léhez kb 80 dkg cukrot keverünk, időnként megkeverjük, és hagyjuk feloldódni benne. Újra leszűrjük, majd üvegbe töltjük és lekötjük.
Meggybefőtt:
A szörpből visszamaradt gyümölcsöt jó szorosan, hogy ne maradjon benne levegő üvegbe töltjük. Megszórjuk a tetejét pár evőkanál cukorral, teszünk hozzá 5-6 szem szegfűszeget és felöntjük vízzel. Lekötjük és vízfürdőbe állítjuk 10 percre.
Konyakos meggy:
1 kg kimagozott meggyet 25 dkg cukorral egy befőttes üvegbe rétegezünk. Leöntjük konyakkal. Lefedjük egy tányérral, 5-6 napig érleljük napon, majd lekötjük és hideg helyen tartjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése