Egy fej felkockázott vöröshagymát kevés olajon megpirítunk, majd adunk hozzá 2 szál felkarikázott sárga- és 1 szál felkarikázott fehérrépát. Egy kicsit tovább pirítjuk, majd felöntjük vízzel, hogy a zöldségek megpuhuljanak. Sózzuk, borsozzuk és teszünk bele 1 zöldségleveskockát. Ha már jónak érezzük őket, akkor beleteszünk 1 fej megtisztított, rózsáira szedett karfiolt és adunk hozzá annyi vizet, amennyi bőven ellepi. Ha már a karfiol is puha, behabarjuk. Ehhez 1 kis dobozt elkeverünk 1 kiskanál pirospaprikával és egy kevés liszttel. Összeforraljuk és már tálalhatjuk is.
Üdvözlök minden kedves Látogatót!
2011. október 26., szerda
Tejfölös karfiolleves
Egy fej felkockázott vöröshagymát kevés olajon megpirítunk, majd adunk hozzá 2 szál felkarikázott sárga- és 1 szál felkarikázott fehérrépát. Egy kicsit tovább pirítjuk, majd felöntjük vízzel, hogy a zöldségek megpuhuljanak. Sózzuk, borsozzuk és teszünk bele 1 zöldségleveskockát. Ha már jónak érezzük őket, akkor beleteszünk 1 fej megtisztított, rózsáira szedett karfiolt és adunk hozzá annyi vizet, amennyi bőven ellepi. Ha már a karfiol is puha, behabarjuk. Ehhez 1 kis dobozt elkeverünk 1 kiskanál pirospaprikával és egy kevés liszttel. Összeforraljuk és már tálalhatjuk is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
No akkor én ezt ma ki is próbálom mert ott árválkodik egy fej karfiol a hűtőmben :) Aztán meglátjuk mit szól hozzá a tejfölt ellenségnek tekintő párom!
VálaszTörlés