Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2011. december 31., szombat

Vadas


1 fej felkockázott hagymát kevés zsíron megpirítok, ezen aranybarnára pirítok pár szelet szép marhahúst. Sózom, borsozom, teszek rá pirospaprikát, ételízesítőt, babér levelet és kevés vízzel elkeverem. Ekkor jöhet bele 5-6 sárgarépa, 2-3 fehérrépa, pár gerezd fokhagyma (természetesen mindezek feldarabolva) és annyi víz amennyi bőven ellepi. Lényegében egy jó kis zöldség levest főzünk belőle. Az egészet addig forraljuk lassú tűzön amíg a hús megpuhul. Ekkor kiszedjük őket egy tányérba. A levesünket a babér levél nélkül leturmixoljuk és adunk hozzá kicsi citromlevet, mustárt, ecetet (én ezt általában kóstolgatással viszem a megfelelő irányba). Tálalásnál a húsra öntjük a szószt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése