Az enyém nem lett olyan lila, de elég sok fehér ibolya is került bele. Valami csodás illata van, az íze pedig egészen különleges.
Hozzávalók:
1 liter víz
1 kg cukor
25 dkg ibolyavirág/liter
1 dkg citromsav/liter
2 db citrom/liter
Elkészítés
A vizet a cukorral szirupnak felfőzzük. Amikor hűlt egy kicsit, tehát már nem forró, de még meleg, akkor tesszük bele az ibolyavirágokat. Ízesítjük a karikára vágott citrommal és citromsavval, majd 4-5 napig állni hagyjuk. Nem kell hűvös helyen tartani, a konyha hőmérséklete tökéletesen megfelelő. Ezután többször átszűrjük, majd ismét felmelegítjük. Nem kell forralni, amikor 70-80 fokra melegedett a szörp, akkor vegyük le a tűzről, töltsük csírátlanított üvegekbe és máris tehetjük a kamra vagy a spájz polcára. (Nagyobb mennyiség esetén, literenként ½ gramm tartósítószert szükséges hozzáadni.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése