Kaptam a férjemtől egy szép könyvet (A legújabb és legteljesebb nagy házi cukrászat cukrászok és vendéglátósok legpraktikusabb kézikönyve, egy ezeréves darab, de imádom), a recept ebből van.
Hozzávalók:
200 gr vaj
200 g liszt
200 g mandula törve
200g porcukor
1 tojás
reszelt citromhéj
meggy
A vajat jól eldolgozzuk a liszttel. Belekeverjük a mandulát, cukrot, citromhéjat és tojást. A tésztát keményre átdolgozzuk és ujjnyi vastag lepényt nyújtunk belőle.Kikent formába tesszük a legnagyobb részét. (Nekem a tészta kicsit ragadós volt, úgyhogy egy kanállal a formába lapogattam). Megszórjuk meggyel, és pár evőkanál cukorral. A recept szerint a megmaradt tésztából csíkokat kellene csinálnunk és a meggyre tennünk, de én simán rászórtam a morzsát és már mehetett is a sütőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése