Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2015. szeptember 15., kedd

Kenyér

Hozzávalók:
0,5 kg liszt
1 tasak instant élesztő
1 csipet cukor
10 g só
1 és 1/4 csésze langyos víz
A vízben elkeverjük a cukrot és élesztőt, majd 15 percre félre tesszük. A lisztet és sót elszitáljuk egymással. Egy robotgéppel beledolgozzuk az élesztős vizet és alaposan megdagasztjuk, ha már nem ragad a tészta (kb 15-20 perc) akkor félretesszük és 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Kiborítjuk a nyújtódeszkára, kicsit átgyúrjuk és megformázzuk. Lisztezett sütőformába tesszük és újabb 1 órát pihentetjük. A sütőt előmelegítjük, vízzel teli edényt teszünk az aljába és amikor már elég sok pára felgyűlt, akkor mehet be a kenyér is. Szép pirosra sütjük. Akkor jó ha kocogtatás közben kongó hangot hallunk. Rácson hagyjuk kihűlni. Sose vágjuk fel melegen, mert akkor összeesik (ez igaz minden kelt tésztára).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése