Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2016. április 4., hétfő

Dagasztás nélküli kenyér

Recept innen, szöveg változtatás nélkül átmásolva:

Hozzávalók:
– 5 bögre liszt (62 dkg)
– 2 bögre langyos víz (5 dl)
– 2 evőkanál étolaj
– 2 teáskanál só
– egy csomag porélesztő (7g)
1. A hozzávalókat kimérjük egy tálba.
2. Nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével.
3. Ezután összegyúrjuk. Nem kell tökéletesnek lennie, ez egy kétperces mutatvány.
4. Letakarjuk egy konyharuhával, és éjszakára a hűtőbe rakjuk.
5. Reggel egy lisztezett deszkára borítjuk, nagyjából átgyúrjuk, veknivé formázzuk, majd három helyen keresztbe bevágjuk. Csak nagyon vékonyan!
6. Sütőpapírral bélelt jénai tálba tesszük.
7. Bekapcsoljuk a sütőt a maximumra (240 fok).
8. A kenyeret (egy kicsit a fedőt is lehet) lespricceljük vízzel. Én kézzel szoktam egy pohárból, de a lényeg, hogy a felszíne mindenütt csillogjon a víztől.
9. Betesszük az ekkor még hideg sütőbe. Körülbelül 50 percig sütjük FEDŐ alatt!
10. Ha letelt az ötven perc, akkor óvatosan leemeljük a jénai tetejét, és tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e már a tészta a közepén is.
11. Ha nem, akkor még sütjük további tíz percig (ez akár több is lehet, nyilván sütőfüggő), ha igen, akkor újra lespricceljük a kenyeret, és aranybarnára sütjük fedő NÉLKÜL!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése