Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2010. július 29., csütörtök

Burgonyás kalács

Uzsonnára, egy kis lekvárral tökéletes.

150 ml langyos tejet elkevertem 30 g élesztővel, 1 teáskanál porcukorral, majd felfuttattam. Közben 20 dkg krumplit felkockáztam, megfőztem, majd lereszeltem. Egy nagy keverőtálba szitáltam 0,5 kg lisztet, pici sót, 7 dkg porcukrot, majd hozzáadtam a krumplit, mazsolát, 1 tojást, 7 dkg olvasztott vajat, 1 zacskó vaníliás cukrot és végül a tejet is. Alaposan összegyúrtam, majd a duplájára kelesztettem. Ezután kinyújtottam és 6 felé vágtam.

Néhány csíkot megkentem baracklekvárral. A csíkokat összesodortam, mint amikor gyurmakígyót csinálok, majd összefontam őket(3-3). Egy tepsire tettem és újra kelni hagytam kb 20 percig.

 Megkentem felvert tojással és 180 fokon aranybarnára sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése