Volt egy "vitám" a főnökömmel, mert szerinte ez nem brassói. Azt állítja, hogy a barssói sütőben készül szalonnával és kolbásszal, borsó nélkül...A kolleginám szerint meg azért nem brassói, mert nem elég benne az őrölt pirospaprika...de ha ettől többet rakok bele, akkor pörkölt lesz belőle...Bezzeg a biztonsági őrünk már az illatáról megmondta, hogy IGENIS BRASSÓI...
Egy pici zsíron megpirítok jó sok felkockázott hagymát és fokhagymát, adok hozzá 1 kiskanál őrölt pirospaprikát, elkeverem, majd felöntöm kb. 1 dl vízzel. Beledobok 1 kg felcsíkozott sertés húst, és beízesítem. Én majorannát, borsot és pici vegetát szoktam használni. Fedő alatt puhára párolom, de időnként öntök alá még vizet-a lényeg, hogy a végén jó sürü szaftja legyen. Amikor megpuhult beleborítok 1 nagyobb konzervnyi zöldborsót és pár percig együtt főzöm.
----------------------------------------------
Most már azért is megnéztem :), de Pelle Józsefné szerint se kell bele krumpli,sem kolbász és túl sok paprika sem - bár borsót se ír :)-Amúgy én is sült krumplival ettem, de szerintem a köret nem lényeg.. :)
Bocsánat, de a mi családunkban ezt zöldborsós tokánynak hívjuk. :o) (Nem összekeverendő a másik kedvenccel a borsos tokánnyal, ami ugyanígy készül, sok borssal és borsó nélkül)
VálaszTörlésMi ugyanezt a húst sültkrumplival keverve hívjuk brassóinak, és az éttermek is így szolgálják fel, talán ezért furcsállották a többiek, mert ők is máshogy ismerték.
Gondolom, ahány ház, annyi szokás. :o)
Na ezt megkaptam :)...
VálaszTörlésMi is borsos tokánynak hívjuk, de legyen bármi is a neve nagyon finom és guszta
VálaszTörlés