Egy nagy fej vöröshagymát felaprítok és kevés olajon megpirítom. Sózom,borsozom, megszórom őrölt piros paprikával és azonnal felöntöm egy pici vízzel, hogy ne keseredjen meg a paprika. Beleteszek kb 0,5 kg zöldbabot és felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Amikor a bab már puhára főtt, akkor behabarom. Ehhez elkeverek 1 kis doboz tejfölt 2-3 kanál liszttel, adok hozzá kb 0,5 dl-t a bab főzőlevéből, majd az egészet visszaöntöm, úgy hogy közben folyamatosan kevergetem. Pár perc alatt újraforralom és már tálalható is.
Üdvözlök minden kedves Látogatót!
2010. november 21., vasárnap
Zöldbabfőzelék
Egy nagy fej vöröshagymát felaprítok és kevés olajon megpirítom. Sózom,borsozom, megszórom őrölt piros paprikával és azonnal felöntöm egy pici vízzel, hogy ne keseredjen meg a paprika. Beleteszek kb 0,5 kg zöldbabot és felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Amikor a bab már puhára főtt, akkor behabarom. Ehhez elkeverek 1 kis doboz tejfölt 2-3 kanál liszttel, adok hozzá kb 0,5 dl-t a bab főzőlevéből, majd az egészet visszaöntöm, úgy hogy közben folyamatosan kevergetem. Pár perc alatt újraforralom és már tálalható is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon szeretem, de olyan ritkán esszük
VálaszTörlés