Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2013. december 28., szombat

Beigli tészta


A családban készült mákos, mákos-mazsolás, diós, a szomszédban pedig lekváros.


Hozzávalók 6 rúdhoz:

1 kg liszt, 20 dkg vaj, 15 dkg zsír, 8 dkg porcukor, 1 dkg élszető,2 tojás,2 dl tej,1/2 dkg só,

A lisztet, vajat, zsírt és a porcukrot elmorzsoljuk. Az élesztőt langyos, gyengén cukros tejben felfuttajuk, majd a tésztához vegyítjük. Beleteszünk 1 egész tojást, sót, alaposan összedolgozzuk, majd hidegen helyen pár órát pihentetjük. 6 egyenlő részre osztjuk, téglalap alakúra nyújtjuk. A töltelékkel egészen a széléig megkenjük, a 2 végét egy ujjnyira visszahajtva a tésztát felsodorjuk, és zsírozott tepsire tesszük. Tojással megkenve fél óráig meleg helyen tartjuk, utána ismét megkenjük, és hideg helyre tesszük amíg a tojás megszárad. Mérsékelten meleg sütőben kb 35 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése