Üdvözlök minden kedves Látogatót!
2013. december 31., kedd
Kenyér cseréptálban
2 kis zacskó szárított élesztőt elkeverünk 1 dl langyos vízzel és 1 teáskanál cukorral, majd félre tesszük. Amikor már felfutott összekeverjük 1 kg liszttel, 500 ml vízzel, 2 evőkanál olajjal, és 4 teáskanál sóval. Alaposan összedolgozzuk, cipót formálunk belőle és meleg helyen kb 1,5-2 órát pihentetjük. Sütés előtt bevagdossuk, bekenjük vízzel, a cseréptál tetejét is meglocsoljuk, majd megsütjük. Az első fél órában fedővel együtt, később pedig fedő nélkül, amíg megbarnul. A sütőből kivéve lespricceljük vízzel, majd hagyjuk kihűlni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése