2,5 dl kézmeleg tejben elkeverünk 1 teáskanál cukrot, 1 kis zacskó szárított élesztőt és felfuttajuk. Közben 0,5 kg lisztet, 5 dkg porcukrot összedolgozunk 2 ek olajjal, 3 tojássárgával. Végül a tejet is beledolgozzuk. Meleg helyen kb 1 órát kelesztjük. Amikor eléggé megkelt 3 részre bontjuk, előszőr "kígyókat" formálunk belőle, majd ezeket egy picit ellapítjuk, hogy meg tudjuk tölteni. Ehhez 12 dkg olvasztott margarint elkeverünk 8-9 dkg porcukorral, 2 evőkanál kakaóporral, mazsolával és egy pici keményítővel. Miután rákentük a tésztára, feltekerjük, végül a 3 "kígyót" összefonjuk. A tetejét megkenjük egy pici tojással és forró sütőben barnára sütjük.
Üdvözlök minden kedves Látogatót!
2013. december 28., szombat
Csokis-mazsolás kalács
2,5 dl kézmeleg tejben elkeverünk 1 teáskanál cukrot, 1 kis zacskó szárított élesztőt és felfuttajuk. Közben 0,5 kg lisztet, 5 dkg porcukrot összedolgozunk 2 ek olajjal, 3 tojássárgával. Végül a tejet is beledolgozzuk. Meleg helyen kb 1 órát kelesztjük. Amikor eléggé megkelt 3 részre bontjuk, előszőr "kígyókat" formálunk belőle, majd ezeket egy picit ellapítjuk, hogy meg tudjuk tölteni. Ehhez 12 dkg olvasztott margarint elkeverünk 8-9 dkg porcukorral, 2 evőkanál kakaóporral, mazsolával és egy pici keményítővel. Miután rákentük a tésztára, feltekerjük, végül a 3 "kígyót" összefonjuk. A tetejét megkenjük egy pici tojással és forró sütőben barnára sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése