Tészta:
60 dkg liszt
25 dkg margarin
3 dkg élesztő
pici só
1 ek porcukor
tej
Töltelék:
20 dkg dió
20 dkg porcukor-ha valaki édesebben szereti, akkor nyugodtan mehet bele több is
1 dl édes fehérbor
A lisztet, margarint, sót, porcukrot és élesztőt elmorzsoljuk egymással, Annyi tejet, adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk (nem kell bele túl sok). A diót és porcukrot összedaráljuk egy késes robotgépben. Hozzáöntjük a bort, így egy lágy, kenhető masszát kapunk. A tésztát kinyújtjuk (nem kell pihentetni), pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A tésztakörök közepére teszünk egy kis tölteléket, félbehajtjuk, majd alaposan összenyomkodjuk a szélét. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. Előmelegített sütőben kb 15 perc alatt halvány barnára sütjük, Még forrón porcukorba forgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése