Hozzávalók:
2 nagy csirkecomb
1 1/4 tk só
3/4 tk bors
6 friss zsálya levél
olívaolaj
1 citrom reszelt héja és a leve
1/3 csésze sárgabarack lekvár
1 g zúzott fokhagyma
A combokat egy tálba tesszük, alaposan sózzuk,borsozzuk, megkenjük olívaolajjal és bedörzsöljük a zsályával, majd 1 éjszakát pihentetjük. Másnap a zsályát leszedjük a húsról.
A lekvárt, fokhagymát, a citromlevet és héjat összedolgozzuk és ezzel a krémmel alaposan megkenjük a combokat.
Előmelegített sütőben ropogósra sütjük (kb 40 perc). Érdemes letakarva tartani amíg megpuhul és csak utána rápirítani, mert a lekvár hamar megég.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése