Hozzávalók:
0,5 l tej
3,5 g instant élesztő
1 kg liszt
200 g tejföl/kefír
2 csipet szódabikarbóna
pici cukor
4 kk só
0,5 dl olaj
A lisztben elkeverjük az élesztőt, sót, pici cukrot, szódabikarbónát. Hozzákeverjük a többi hozzávalót és alaposan összedolgozzuk. A tészta egy kicsit ragadós marad, ezért a formázásnál kell még hozzá liszt. Letakarva, meleg helyre félretesszük, kb 1 órára, hogy megkeljen. Ezután kicsi cipókat formázunk, ellapogatjuk őket és széthúzogatjuk (vagy kinyújtjuk), de vigyázzunk, hogy ne túl vékonyra, mert akkor nagyon kemény lesz a tészta. Forró, bő olajba tesszük és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Vigyázzunk, mert gyorsan sülnek, könnyen megégnek. Soha ne hagyjuk felügyelet nélkül. A tetejére tegyünk fokhagymás tejfölt és sajtot.Ebből kb 30-35 db sül ki, a méretüktől függően. Egy kis családnak bőven elég a tészta felét bekeverni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése