Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2015. február 5., csütörtök

Hagymás pite

Hozzávalók:

Tészta:
18 dkg liszt
10 dkg vaj
1 kk só
3 ek víz
1 tojás

Töltelék:
3 nagy hagyma megtisztítva és felkarikázva
petrezselyem,só,bors
8 dkg sajt lereszelve
0,5 dl főzőtejszín
1 kis doboz tejföl
1 tojás




A tészta egy sima vajas tészta, tehát minden hozzávalót összegyúrunk (gyorsan, hogy a vaj ne olvadjon meg-én többnyire még hidegen lereszelem a vajat, így gyorsan bele lehet dolgozni a lisztbe). Celofánba csomagoljuk és hűtőbe tesszük 0,5-1 órára. Kinyújtjuk és kibélelünk vele egy pite formát, sütőpapírt terítünk rá, megszórjuk száraz babbal/rizzsel nehezéknek és  előmelegített sütőben elősütjük egy kicsit (kb 10 perc). A töltelékhez a hagymát kevés vajon szépen megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a petrezselymet és tejszínt. Összeforraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a sajtot, tojást és tejfölt. Óvatosan rásimítjuk a a tésztára (miután leszedtük róla a nehezéket és papírt) és további 30 percet sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése