Anyósom nagyon lelkesen kiakarta próbálni a régóta pakolgatott receptjei egyikét és erre esett a választás.
A krémhez fogunk egy zacskó csárdás sajtot és 20 dkg margarint. Ezeket nagyon alaposan elkeverjük, hütőben pihentetjük.
2 dkg élsztőt 1/2 dl langyos, cukros tejben felfuttatunk. 50 dkg lisztet, 1 tojást, 20 dkg Ramat, 1 kk sót és 2 dl tejfölt összegyúrunk. Hozzáadjuk az élesztőt, megdagasztjuk, majd letakarva pihentetjük.
Kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belőle, amiket megkenünk tojássárgával, megszórunk reszelt sajttal és megsütünk.
Amikor kihültek, kettévágjuk őket. Az egyik felüket megkenjük a krémmel, reszelt trappistába nyomjuk, majd visszatesszük rá a másik felüket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése