Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2014. február 8., szombat

Zöldséges raguleves

Hozzávalók:
30 dkg lapocka
15 dkg csont
20 dkg vegyes zöldség (répa,fehérrépa,krumpli,zöldbab)
10 dkg karalábé
10 dkg borsó
1/2 dl olaj
só,lestyán,petrezselyem
1 dkg liszt
húsleves kb 1,5-2 liter


Az olajon megpirtjuk a feldarabolt húsokat, majd húslevet alá öntögetve félig puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és készre pároljuk-a borsót csak a vége előtt pár perccel tegyük bele, hogy ne főjjön szét (a húslevest csak kis részletekben adjuk hozzá). Amikor megpuhultak zsírjára sütjük. Megszórjuk petrezselyemmel, liszttel és 1 liter húslevessel felöntjük. Alaposan összeforraljuk. Tálaláskor kínálhatunk mellé tejfölt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése