Hozzávalók:
1 egész karaj (kb 1-1,5 kg)
kb 0,5 dl olaj
4-5 gerezd zúzott fokhagyma+1 egész gerezd
1 ág rozmaring
pirospaprika
só,bors.majoranna
szalonna csíkok
Egy sütőbe is tehető lábasba pici olajat teszünk, rádobjuk a szalonna csíkokat és 1 gerezd egész fokhagymát. Amikor a szalonna és fokhagyma is megpirult,átadta az ízét az olajnak kivesszük őket az edényből. A karaj tetejét bevagdossuk. A 0.5 dl olajat összekeverjük a zúzott fokhagymával, rozmaring levelekkel és fűszerekkel. Bekenjük vele a húst és a forró edényben ropogós kérget sütünk rá.Ezután betesszük a sütőbe és kb 1 óra alatt puhára sütjük. Tálaláskor a szalonnát mellé tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése