Leszedtem reggel az epret a kertben, mert hétágra sütött a nap, így gondoltam napon érlelt szörpöt csinálok, viszont egyik percről a másikra leszakadt az ég, és nem jósoltak jobbat egész hétre; így viszont maradt a hagyományos főzős szörp és lekvár.
Hozzávalók:
2 kg megtisztított eper
1 kg cukor
20 g citromsav
1 zacskó 3:1 dzsemfix
Az epret egy mély edénybe tesszük, felöntjük 300 g cukorral, majd kézzel összetörjük, megnyomkodjuk. Állni hagyjuk pár órát. Ezután egy sűrű szövésű szitán átszűrjük a levet egy fazékba, belekeverjük a maradék cukrot, citromsavat és felforraljuk. Kitisztított üvegekbe töltjük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
A visszamaradt gyümölcspépbe belekeverjük a dzsemfixet, és ha édesen szeretjük akkor még egy kis cukrot, de én nem szoktam. Felforraljuk és üvegbe töltjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése