Voltunk a hétvégén Sopronban Párom szüleinél, ahol végre megsüthettem ezt a sütit. Nem egészen erre számítottam, de nem lett rossz. Szerintem olyan íze volt, mint a kakaós csigának. A receptet a Dr. Oetker honlapjáról szedtem. A tésztához 375 g lisztet elkevertem 1 csomag instant élesztővel, kevés sóval, 70 g porcukorral,50 g margarinnal, 1 tojásfehérjével és 125 ml langyos tejjel. Sima tésztává dagasztjuk és 2-3 órát állni hagyjuk. A megkelt tésztát elfelezzük és egyenként 30 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Én úgy csináltam belőle szabályos kört, hogy a szétszedhető tortaforma oldalával kinyomtam a tésztát, mint egy pogácsa szaggatóval. Ezután a kört negyedeljük, majd még tovább bontjuk, hogy hosszúkás, egyenlőszárú háromszögeket kapjunk. Közben egy tojássárgát 1 evőkanál tejjel elkeverünk, 100 g reszelt étcsokit pedig egy kis vaníliaaromával keverünk össze. A tojásos tejjel megkenjük a háromszögeket és megszórjuk csokival. Majd a vastagabbik felétől indulva feltekerjük őket. A tetejüket is megkenjük a tojásos tejjel és előmelegített sütőben 15 perc alatt 180 fokon megsütjük. Nekem sajnos a csoki kifolyt belőle sütés során ezért leöntöttem őket olvasztott étcsokival. Amelyiken nincs csoki abban fekete ribizli lekvár van és azzal is finom volt.
Üdvözlök minden kedves Látogatót!
2010. február 1., hétfő
Csokis tekercs
Voltunk a hétvégén Sopronban Párom szüleinél, ahol végre megsüthettem ezt a sütit. Nem egészen erre számítottam, de nem lett rossz. Szerintem olyan íze volt, mint a kakaós csigának. A receptet a Dr. Oetker honlapjáról szedtem. A tésztához 375 g lisztet elkevertem 1 csomag instant élesztővel, kevés sóval, 70 g porcukorral,50 g margarinnal, 1 tojásfehérjével és 125 ml langyos tejjel. Sima tésztává dagasztjuk és 2-3 órát állni hagyjuk. A megkelt tésztát elfelezzük és egyenként 30 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Én úgy csináltam belőle szabályos kört, hogy a szétszedhető tortaforma oldalával kinyomtam a tésztát, mint egy pogácsa szaggatóval. Ezután a kört negyedeljük, majd még tovább bontjuk, hogy hosszúkás, egyenlőszárú háromszögeket kapjunk. Közben egy tojássárgát 1 evőkanál tejjel elkeverünk, 100 g reszelt étcsokit pedig egy kis vaníliaaromával keverünk össze. A tojásos tejjel megkenjük a háromszögeket és megszórjuk csokival. Majd a vastagabbik felétől indulva feltekerjük őket. A tetejüket is megkenjük a tojásos tejjel és előmelegített sütőben 15 perc alatt 180 fokon megsütjük. Nekem sajnos a csoki kifolyt belőle sütés során ezért leöntöttem őket olvasztott étcsokival. Amelyiken nincs csoki abban fekete ribizli lekvár van és azzal is finom volt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése