Üdvözlök minden kedves Látogatót!
2010. február 21., vasárnap
Darált húsos krumpli
Nálunk ez fut rakott krumpli név alatt, de mint megtudtam a legtöbben nem így eszik, szóval itt átneveztem. 1 kg krumplit héjában megfőzök, majd pedig megtisztítok és felkarikázok. Közben kevés zsíron megfonnyasztok egy fej apróra vágott hagymát, majd 1/2 kg darált hús megsütök rajta. Ha a hús elkészült és már langyosodik, belekeverek 2 nagy evőkanál tejfölt, 1 tojást, sót, borsot, majoránnát. Egy jénait kizsírozok, megszórom zsemlemorzsával és belerétegezem a húst, krumplit. Nálunk most Párom miatt került bele kolbász is. A tetejére krumpli került és ezt bekenem tejföl és a sütésből maradt zsír keverékével. Szalonnát teszek rá és sütőben megpirítom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
De érdekes!!! Így mégsosem hallottam errl az elkésztési módról!
VálaszTörlésKi fogom próbálni!!!!
Hajrá!Mert tényleg nagyon finom.
VálaszTörlés