Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2014. október 24., péntek

Mézes-ketchupos borda ( Lorraine Pascale-tól) almás tört krumplival



Hozzávalók a bordához:
1 kg sertés borda feldarabolva
2 ek kínai 5 fűszerpor
6 ek ketchup
6 ek rizsecet
4 ek szójaszósz
3 ek méz
reszelt gyömbér
chilipehely

A bordákat szórjuk meg a kínai 5 fűszerporral, majd tegyük tepsibe aminek alján van sütőrács. Előmelegített sütőbe tolva süssük fél órát. Közben a többi hozzávalót összedolgozzuk és felforraljuk. Ha letelt a 30 perc akkor a bordákat kivesszük a sütőből és megkenjük őket a mázzal, majd letakarva -különben gyorsan megégnek- visszatesszük még  1 órára.  Ha alaposan átsültek a húsok, akkor kivesszük a sütőből és megkenve a maradék szósszal tálaljuk.

Hozzávalók a krumplihoz:
4 nagy krumpli meghámozva felkockázva
1 nagy alma meghámozva felkovkázva
só,bors,szerecsendió
vaj- ízlés szerint
tej- ízlés szerint

A krumplit, almát enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd szerecsdióval, vajjal és tejjel összetörjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése