Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2014. október 23., csütörtök

Tejszínes-paradicsomos csirke lasagne tésztával

A legjobb ebédek akkor születnek, amikor a maradékokat akarod eltüntetni.

Hozzávalók:
 kb 1 kg csirkemell felkockázva
lasagna tészta
1 kis doboz főző tejszín
500 ml sürített paradicsom
só,bors,szerecsendió,oregánó,bazsalikom
1 hagyma lereszelve
2 gerezd zúzott fokhagyma
reszelt sajt


Egy serpenyőben pici olajon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a paradicsom sürítményt. Sózzuk, borsozzuk, teszünk bele oregánót és bazsalikomot is. Beleöntjük a tejszín felét és összeforraljuk. A csirke darabokat egy másik edényben megsütjük (ez kb 10-15 perc), megszórjuk sóval, borssal, szerecsendióval és felöntjük a tejszínnel. Ezzel is összeforraljuk. Egy jénai aljára lasagna lapokat teszünk. 

Erre jöhet a csirke, majd paradicsomszósz, egy újabb réteg lasagne lap. Ha sok alapanyagunk van akkor rétegezhetjük tovább is. 


 A tetején a tésztára paradicsomszósz kerüljön, alaposan betakarva, nehogy megégjen a széle. Megszórjuk sajttal (nekem most mozzarella golyóim voltak, azt tettem rá). és előmelegített sütőbe toljuk kb 40 percre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése