Az alaprecept a kiskegyed konyhájából való, de kicsit Párom ízlésére lett alakítva. 2 szál répát, 1 szál gyökeret, karalábét megtisztítunk és felkarikázunk. Egy szál póréhagymát felkarikázva megfuttatunk kevés olajon, hozzáadjuk a zöldségeket és én tettem bele még két csirkeszárnyat és lábat is az íze miatt. Két percig együtt pirítjuk, majd az egészet felöntjük kb 2 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, tehetünk bele még petrezselymet és majoránnát is. Alacsony lángon felforraljuk, ezalatt az idő alatt elvileg a zöldségeknek meg kell puhulniuk, ha nem akkor tovább főzzük egy kicsit. Ha már puhák akkor beletesszük a tortellinit és puhára főzzük. Nálam gombás tortellini került bele, de sajtossal is nagyon finom. Ez kb 25 percet vesz igénybe és nagyon laktató lesz.
Üdvözlök minden kedves Látogatót!
2010. január 16., szombat
Tortellinis leves
Az alaprecept a kiskegyed konyhájából való, de kicsit Párom ízlésére lett alakítva. 2 szál répát, 1 szál gyökeret, karalábét megtisztítunk és felkarikázunk. Egy szál póréhagymát felkarikázva megfuttatunk kevés olajon, hozzáadjuk a zöldségeket és én tettem bele még két csirkeszárnyat és lábat is az íze miatt. Két percig együtt pirítjuk, majd az egészet felöntjük kb 2 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, tehetünk bele még petrezselymet és majoránnát is. Alacsony lángon felforraljuk, ezalatt az idő alatt elvileg a zöldségeknek meg kell puhulniuk, ha nem akkor tovább főzzük egy kicsit. Ha már puhák akkor beletesszük a tortellinit és puhára főzzük. Nálam gombás tortellini került bele, de sajtossal is nagyon finom. Ez kb 25 percet vesz igénybe és nagyon laktató lesz.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése