Hozzávalók:
Vajastészta:230g liszt
140 g hideg vaj
90 g porcukor
1 citrom reszelt héja
2 db tojássárga
1 tk víz
Töltelék:
1 kg alma meghámozva, felkockázva
3 ek barna cukor
pici citromhéj
1/2 tk gyömbér
1/2 tk fahéj
1/4 tk szerecsendió
pici víz, hogy ne égjen le
Egyéb:
1 tojásfehérje
A töltelék hozzávalóit egy lábasba tesszük és alacsony lángon,lefedve addig főzzük amíg az alma jó pépes lesz. Ezután lehűtjük.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Gyorsan kell csinálnunk, mert a kezünk melegétől a vaj megolvad és akkor nem tudunk dolgozni vele. Amikor a tészta összeállt, megfelezzük és fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe kb fél órára. Ha eléggé lehűlt, kinyújtjuk őket. Az egyikkel kibéleljük a pite formát, ráöntjük a tölteléket és a másik tésztával befedjük. Én most csak pár kis tészta almát tettem a tetejére. Megkenjük a tojásfehérjével. Előmelegített sütőbe toljuk és kb 50 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése