Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2014. november 3., hétfő

Almás pite

Hozzávalók:
Vajastészta:
230g liszt
140 g hideg vaj
90 g porcukor
1 citrom reszelt héja
2 db tojássárga
1 tk víz

Töltelék:
1 kg alma meghámozva, felkockázva
3 ek barna cukor
pici citromhéj
1/2 tk gyömbér
1/2 tk fahéj
1/4 tk szerecsendió
pici víz, hogy ne égjen le

Egyéb:
1 tojásfehérje



A töltelék hozzávalóit egy lábasba tesszük és alacsony lángon,lefedve addig főzzük amíg az alma jó pépes lesz. Ezután lehűtjük.

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Gyorsan kell csinálnunk, mert a kezünk melegétől a vaj megolvad és akkor nem tudunk dolgozni vele. Amikor a tészta összeállt, megfelezzük és fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe kb fél órára. Ha eléggé lehűlt, kinyújtjuk őket. Az egyikkel kibéleljük a pite formát, ráöntjük a tölteléket és a másik tésztával befedjük. Én most csak pár kis tészta almát tettem a tetejére. Megkenjük a tojásfehérjével. Előmelegített sütőbe toljuk és kb 50 perc alatt aranybarnára sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése