Hozzávalók:
1 kg megtisztított,kimagozott,felkockázott sütőtök
0,5 kg meghámozott, felkockázott répa
1/2 tk só
1 ek vaj
1 ek olívaolaj
1 hagyma felkockázva
1 ek friss, reszelt gyömbér
pici szegfűszeg
4,5 csésze csirkealaplé (kb 1-1,2 l)
fehér bors
1/2 csésze kecskesajt
3 ek petrezselyem
2 ek tejszín
A tököt és a répát forró sütőbe tesszük és kb 45 percig sütjük (vagy amíg megpuhulnak). Ezután sózzuk és összeturmixoljuk őket. A vajat és az olívaolajat egy nagy lábasban összeolvasztjuk és megpirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a gyömbért és szegfűszeget, majd pár másodpercig együtt pirítjuk őket. Belekeverjük a tökös-répás pürét, a levest és alaposan összeturmixoljuk, hogy ne maradjon darabos. Picit megborsozzuk, majd lefedve kb 15 percig főzzük. A sajtot, tejszínt és petrezselymet összekeverjük és tálalásnál a leves mellé kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése