Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2014. november 19., szerda

Spenótos-fokhagymás saláta pirított magvakkal és bugyantott tojással

Hozzávalók-a mennyiségüket ízlés és a kamra tartalma alapján szoktam változtatni:
Spenót felaprítva
2-3 gerezd fokhagyma
kínai kel felaprítva
római saláta
lollo rosso saláta
frissen facsart citromlé
saláta magkeverék


A magokat száraz serpenyőben megpirítjuk.Kevés olívaolajon megfuttatjuk a fokhagymákat, hogy átadják az ízüket, majd kivesszük a serpenyőből és kidobjuk. A spenótot a fokhagymás olajon kb 5 percig pároljuk. Ennyi idő alatt megpuhul és összeesik. Az olajjal együtt (ez a "salátaöntet) egy salátás tálba tesszük. Hozzáadjuk a többi salátafélét, a magokat és összekeverjük. Tálalásnál pici citromlével meglocsoljuk és buggyantott tojást adunk mellé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése