Hozzávalók:
kovászolni való uborka
kovászolni való uborka
fokhagyma vékonyan felkarikázva
1 hegyes erős paprika felcsíkozva
chili pehely
kapor
kenyér
minden liter vízhez 1 ek só
Az uborkát alaposan megmossuk, a 2 végét levágjuk, és keresztben bevágjuk őket. Egy nagy üveg aljába kaprot és fokhagyma cikkeket rakunk, erre jön egy réteg uborka, majd fokhagyma, kapor, pici chili pehely. Erre újra uborka, kapor,fokhagyma, chili. Az uborka réseibe beletömködjük a paprika csíkokat. A legtetejére kenyeret teszünk, felöntjük a lével és pár napra tűző napra tesszük. Amikor kásás lesz a lé, akkor megkóstoljuk és ha már jó akkor leszűrjük a léből a kenyeret, és tiszta üvegben hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése