Üdvözlök minden kedves Látogatót!

2016. május 10., kedd

Mángoldos cukkinifőzelék

Még mindig a tavalyi cukkinit esszük a fagyasztóból, viszont a sok-sok friss zöldet is meg kell kóstolni a kertünkből. Ez egy tökéletes,különleges ízvilágú párosítás.

Hozzávalók:
2 marék mángold felcsíkozva
1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
1 kis fej felkockázott hagyma
1 l tej
0,5 kg reszelt cukkini
2 ek ételízesítő
1 csipet kapor
3 ek keményítő pici vízzel folyékonyra keverve

Pici olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát,kaprot és mángoldot. Folyamatosan kevergetjük, amíg a mángold levet ereszt, hogy le ne égjen. Ha a mángold leve kezd elfőni, akkor felöntjük a tejjel, beletesszük a cukkinit és ételízesítőt. Kb 10 perc alatt puhára főzzük. Ekkor egy merülő mixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a keményítőt és összeforraljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése