Hozzávalók:
1 nagy doboz Meggle decor
200 g eper+ a díszítéshez
1 kis tábla tej mentes étcsokoládé
3 tk expressz zselatin
1 ek cukor
A kész,megsült piskótát ketté vágjuk. Az alsó lapra egész eper szemeket állítunk.A meggle decort ketté osztjuk és az egyik adagból kiveszünk kb 0,5 dl "tejszínt". Az epret a cukorral egy lábasba tesszük, öntünk alá egy kis vizet, hogy ne égjen le és puhára főzzük, ez kb 10 perc, alaposan összeturmixoljuk. Amikor langyos belekeverünk 1 tk zselatint. Az egyik adag meggle decorba keverünk 1 tk expressz zselatint és keményre felverjük. Óvatosan belekeverjük az epres krémet és a 2 piskóta közé kenjük. Betesszük a hűtőbe pár órára megdermedni. Ha már elég szilárd, akkor a csokit egy másik lábasba kockázzuk, hozzáöntjük a félre tett pici "tejszínt" és gőz fölött megolvasztjuk. A másik adag meggle decort szintén 1 tk expressz zselatinnal felverjük és hozzákeverjük a langyos csokikrémet. Ekkor bekenjük vele a torta tetejét és oldalát, majd mehet vissza a hűtőbe másnapig. Ha valaki úgy járna mint én, hogy bekeverte a csokis krémet és hirtelen menni kell a Babához, majd mire visszaér már kemény és nem lehet kenni, akkor habzsákból rá lehet nyomni a torta tetejére, vagy megenni egy kis eperrel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése