80 dkg karfiolt rózsáira szedve előfőzök kevés ecetes vízben.Közben 5 dkg vajat megolvasztok, majd keverek bele 6 dkg lisztet. Ezt egy picit összepirítom, majd felöntöm 3 dl hideg tejjel és kevergetve sűrűre főzöm (az enyém nem lett sűrű,csak csomós,de szerintem ez nem baj). A mártást kihűtjük,majd keverünk bele 3 tojássárgát és a tojások keményre felvert habját. Sózzuk,borsozzuk,megszórjuk majorannával.A karfiolt lecsöpögtetjük,majd egy jénaiba tesszük,végül leöntjük a mártással. A könyv szerint 40 percig kell gőzben főzni...mivel ez nem egy túl szimpatikus eljárás én csak sütőbe toltam és aranybarnára sütöttem.
Üdvözlök minden kedves Látogatót!
2010. május 25., kedd
Karfiolfelfújt
80 dkg karfiolt rózsáira szedve előfőzök kevés ecetes vízben.Közben 5 dkg vajat megolvasztok, majd keverek bele 6 dkg lisztet. Ezt egy picit összepirítom, majd felöntöm 3 dl hideg tejjel és kevergetve sűrűre főzöm (az enyém nem lett sűrű,csak csomós,de szerintem ez nem baj). A mártást kihűtjük,majd keverünk bele 3 tojássárgát és a tojások keményre felvert habját. Sózzuk,borsozzuk,megszórjuk majorannával.A karfiolt lecsöpögtetjük,majd egy jénaiba tesszük,végül leöntjük a mártással. A könyv szerint 40 percig kell gőzben főzni...mivel ez nem egy túl szimpatikus eljárás én csak sütőbe toltam és aranybarnára sütöttem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése