15 dkg vajat, 20 dkg porcukorral, 4 egész tojással és 2 teáskanál vanília kivonattal habosra keverek. Adok hozzá még 30 dkg lisztet, majd ketté osztom a tésztát és az egyik feléhez még keverek 4 dkg kakaót. Egy formába felváltva teszek a két tésztából, a tetejét megszórom meggyel és 180 fokon kb 40 perc alatt készre sütöm.
Egy másik blogon felmerült a kérdés, hogy normális-e, hogy a tésztája egyáltalán nem folyik-igen az, pont azért áll el olyan sokáig. Sütés után is elég kemény és tömény marad ezért a legjobb ha kakaóval vagy tejjel kínáljuk.
nagyon ötletes, finom lehet
VálaszTörlésAz ilyeneket szeretem!
VálaszTörlésDebi
Jó kis süti ez, és főleg egyszerű elkészíteni, mint a kavart tésztákat általában, tehát pontosan megfelel a bemutatkozásban leírt feltételeknek. Ja, és még nagyon szép is.
VálaszTörlés