Tegnap Párom meglepett egy szép rebarbaraszárral. Nézegettem a könyveim, hogy mihez is kezdjek vele, mert süteményt nem akartam sütni belőle, amikor a kezembe akadt a Magyar konyha egyik különkiadása és megtaláltam benne a Receptet.
Felhasználási javaslatként azt írta, hogy édes befőttfélével összekeverve kínáljuk, például húsok mellé.
A rebarbara szárat meghámozzuk és a húsát felkockázzuk 2 centis darabokra. Egy fertőtlenített üvegbe töltjük,megszórjuk cukorral és felöntjük hideg vízzel. Én egy 2 dl-es üvegbe töltöttem és 2 teáskanálnyi cukrot tettem rá. Teszünk rá fóliát, erre egy pici tartósítószert majd a tetővel lezárjuk.Végül 15 percre forrásban lévő vízbe állítjuk az üveget, majd pedig hagyjuk kihűlni.
Befőtt. Eddig csak sütöttem és főztem rebarbarásat, ha lesz sok akkor majd teszek el üvegbe is. Köszi !
VálaszTörlésSzívesen :).Remélem ízleni fog.
VálaszTörlés