Már elég sok sajttortát kipróbáltam, de egyelőre ez "viszi a pálmát".(Bár egy kicsit sok tojás kell bele. )
Az alaphoz 20 dkg lisztet összegyúrok 5 dkg cukorral, 1 tojással és 12 dkg margarinnal, majd fóliában hütőbe teszem 30 percre. Ezután kinyújtom, majd kibélelek vele egy tortaformát.
A töltelékhez habosra keverek 6 tojássárgát 15 dkg cukorral. Adok hozzá 25 dkg mascarponét, citromlevet, 2,5 dl vaníliás tejszínt, 2-2 evőkanál keményítőt,lisztet és 50 dkg túrót (nekem sikerült beszereznem 50 dkg-ás kiszerelésben krémtúrót, azt tettem bele). A tortalapot megkenem fekete ribiszke lekvárral, majd ráöntöm a tölteléket. Kicsit összerázom, hogy a lekvár elvegyüljön a krémmel. A tetejét megszórom vegyes gyümölccsel, majd 200 fokon 60 perc alatt aranybarnára sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése