Szomorú, hogy 1 kg karfiol lassan drágább lesz, mint 1 kg hús, na de már annyira kívántam, hogy muszáj volt kifizetni :). Azonkívül ez a recept egyszerű, gyors és ráadásul a végeredmény nagyon finom.
Egy szép nagy karfiolt rózsáira szedünk és enyhén sós, ecetes forrásban lévő vízbe dobjuk pár percre. Ezután egy tűzálló tálba tesszük. Egy mély serpenyőben felolvasztunk 2 dkg vajat, majd elkeverünk benne 2 evőkanál lisztet. Felöntjük 2,5 dl tejjel, majd szórunk bele 10 dkg reszelt sajtot és összeforraljuk. Lehúzzuk a tűzről és befűszerezzük (bors,majoránna,petrezselyem,fokhagyma).
Ha kihűlt keverünk bele 1 kis doboz tejfölt és 1 tojást. Ráöntjük a karfiolra és 200 fokon aranybarnára sütjük.
http://szandradeekonyha.blogspot.com/2010/09/koszonet.html
VálaszTörlésNagyon finom, tegyél még egy kis szerencsendiót is bele, finom ízt ad neki nagyon.
VálaszTörlésKöszi, legközelebb kipróbálom. :)
VálaszTörlés