Hozzávalók a tésztához:
125g búzadara
375g liszt
310 ml víz
1 zacskó szárított élesztő
20g só
2 ek oliva olaj
0,5 ek cukor
A vizet, élesztőt és cukrot összekeverjük majd félre tesszük. A többi hozzávalót elkeverjük egymással, végül amikor az élesztő felfutott azt is hozzáadjuk. Alaposan összedolgozzuk, majd letakarva pihentetjük amíg a duplájára nő (kb 1 óra). Ekkor kinyújtjuk, tepsibe tesszük és megkenjük a szósszal, valamint megpakoljuk a feltéttel (nálunk most kukorica, olivabogyó, gomba, sajt, kolbász, szalámi került rá) és mehet a sütőbe. 200 fokon kb 20 perc alatt megsül.
Hozzávalók a szószhoz:
170g paszírozott paradicsom/sűrített paradicsom
3 ek ketchup
só
bors
oregánó
bazsalikom
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 kis fej hagyma felaprítva
pici cukor
A hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd az összes többi hozzávalót hozzáadjuk. Alaposan elkeverjük és összeforraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése