Szeretem a kávékat, limonádékat egy kicsit különlegessé tenni velük.
Rozmaringos szirup:
1 csésze víz1/2 csésze méz
rozmaring ágacska
Az összes hozzávalót felforraljuk, majd alacsony lángon kb 10 percig főzzük. Leszűrve üvegbe töltjük.
Levendula szirup:
1 csésze cukor1 csésze víz
levendula kb 1 teáskanál
ételszínezék-opcionális
Az összes hozzávalót felforraljuk, majd alacsony lángon kb 10 percig főzzük. Leszűrve üvegbe töltjük.
Eperszirup:
1 csésze víz1 csésze cukor
1 csésze eper
Az epret a vízzel pépesre főzzük, majd belekeverjük a cukrot és kb még 10 percig forraljuk. Leszűrve üvegbe töltjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése